Türkiye 5 buçuk hafta sonra milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek. Milyonlarca seçmen isterse Cumhur İttifakına, Millet İttifakına oy vereceği gibi isteyen seçmenler partilere oyunu kullanabilecektir. İşin Olsa ekibi olarak yoğun istek geldiği için okurlarımız için seçim sonuçları anketini sık bir şekilde takip etmeye devam ediyoruz. 24 Haziran 2018 tarihli seçim sonuçlarına anketine ilişkin yeni haberler yayımlandı. Peki hangi parti yüzde kaç oy alıyor? Yeni seçim anketinde son durum nedir?

YENİ SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI 2018

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçim için düzenlenen anketlere bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin yüzde 41 Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin yüzde 22 ve İYİ Partinin de yüzde 22 civarı oy alabileceği ön görülmektedir. Milliyetçi Harekat Partisi MHP ve Halkların Demokrasi Partisi HDP'nin ise yüzde 10 baraj seviyesini geçemeyeceği tahmin edilmektedir.

Siyasi parti liderleri şu aralar milletvekili seçme konuları ile uğraşmakta olup esas çalışmalarını oy kullanım gününe bir ay kala gibi başlamayı planlamaktadır. Bu tarihten sonra yapılacak olan yeni seçim sonuçları anketleri gerçeğe daha yakın değerler ile karşınızda olacaktır.

Editör: TE Bilisim