15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye'de alınan OHAL kararı ile birlikte birçok kamu kurum ve kuruluşlarda görevden almalar ve uzaklaştırmalar gerçekleşmeye devam ederken, hükümet tarafından açıklanan son OHAL kararlarında hem görevden almalar hem de göreve iade eder tek tek gerçekleşti.Açıklanan OHAL kararı ile birlikte kamu personeline ilişkin tedbirler, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu Devleti Milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen Yapı, oluşum ile gruplara üyelik, içerisinde olan kişiler kamu görevinden başka bir işleme gerek kalmadan çıkarıldı.

OHAL kapsamında 12 Ocak 2017 tarihli Resmi gazetede yeni KHK ile kamudan ihraç ve iadeler duyuruldu. 697 sayılı OHAL kapsamında  kamudan ihracı gerçekleşen memurlar arasında çoğunluk Milli eğitim Bakanlığı’ndan oldu.

697 sayılı olağanüstü hal kapsamında çıkarılan  kanun hükmünde kararname ile görevden ihraç edilen memurlar arasında çoğunluk Milli Eğitim Bakanlığı'nda oldu. Yayımlanan resmi gazetede 106  kamu görevlisi öğretmen görevlerinden ihraç edildi.  Görevden alınan isimden şu şekilde;

Editör: TE Bilisim