Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamından dolayı aralıklarla Resmi Gazete aracılığı ile Kanun Hükmünde Kararnameler KHK yayımlanmaya devam ediyor. Buna göre KHK ile genel olarak kamu personellerin görevden uzaklaştırılması, görevlerine iade edilmesi ve kamu kurumlarına kadro ihdas edilmesi başlıkları yer aldığı gibi diğer konularda da bilgi verilmektedir.

Buna göre yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlanması ve pek çok projeye destek verilerek istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaların yapılması bekleniyordu. Sonunda bu konu hakkında bazı açıklamalar geldi. Peki deteylar nedir? Yeni KHK ile 100 bin kişiye istihdam verilecek mi, hangi illeri kapsayacak.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Hükümetin şu andaki en büyük hedefi bilindiği üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yatırımlar yapmak ve buralarda ki istihdamı artırmaktır. Yeni yayımlanacak KHK ile 100 bin kişiye istihdam sağlanacak öyle ki Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 23 ile yardımlar yapılacak, buralar üretim üssü haline getirilecek, teşvikler hızlandırılacak, enerji ve imalat desteği verilerek iş imkanları artırılacak kısa zamanda 100 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Yine buralardaki çalışma potansiyelinin artırılması ile bölgenin turistik geziler için de hazır hale getirilmesi beklenmektedir. KHK ile Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde istihdam oranları artacağı için bölgenin nüfusunda da ciddi bir yükselmenin olacağı bekleniyor.

Editör: TE Bilisim