İki buçuk hafta sonra Türkiye 24 Haziran erken seçimlerinde oy kullanacak. Seçmenler hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hemde Başbakanlık sçeiminde oy kullanacak iken en çok dikkatleri Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketleri çekmektedir. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'yi hangi başkanın yöneteceği merak konusu olmaya devam ediyor.

İşin Olsa ekibi olarak hem kendimiz anketler yapıyoruz hemdefarklı anketleri siz okurlarımıza paylaşmaya devam ediyoruz. Peki 24 Haziran 2018 erken seçimi Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları anketinde son durum nedir? Hangi aday Türkiye geneli yüzde kaç oy alacak?

ADAYLARA GÖRE OY DAĞILIMI

Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenler bu sene Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Selahattin Demirtaş adaylarından istediği kişiye oy verecektir. Yeni yayımlanan Cumhurbaşkanı seçim sonuçları anketlerine bakıldığında Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 40 - 41, Muharrem İnce'nin yüzde 24, Meral Akşener'in 19 aralığında oy aldığı görülmektedir. Geriye kalan yüzde 16'lık oy dilimi ise Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş, kararsızlar ve geçersizler arasında paylaşılmaktadır. Kararsızların kullanacağı oyların dağılımı da büyük önem taşımaktadır. Şu anki seçim sonuçları anketine bakıldığında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağı görülmektedir. İkinci turda ise büyük ihtimal Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce yarışacaktır.

PARTİLERE GÖRE OY DAĞILIMI BURADA

Editör: TE Bilisim