Yemen'de Düğün'e atılan havan topun dan ölenlerin sayısı 131'e çıktı.Suudi arabistan liderliğindeki koalisyonun bombardımanı yanlışlıkla vurduğu düğünü can pazarına çevirdi.Suudi Arabistan savaş uçaklarının yanlışlıkla bir düğün evine havan topu atması sonucu yaşanan felakette ölü sayısı git gide artıyor.Şuana kadar alınan bilgilere göre 131 kişinin öldüğü ve ölüm haberlerinin gelmeye devam ettiği açıklandı.

ÖLÜM HABERLERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR


Suudi arabistan liderliğindeki koalisyonun bombardımanı, Yemen’deki bir düğüne töreninde, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu en az 131 kişiyi öldürdü. Bombalı saldırıda onlarca kişi yaralanırken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberinde, koalisyon uçaklarının, Pazartesi günü Kızıl Deniz yakınlarındaki liman şehri Al-Mokha’da bulunan Yemen köyü Al-Wahijah’da devam eden bir düğün sırasında hava operasyonu düzenlediği belirtildi.

Habere göre, kurtarma ekipleri ve ambülanslar bölgede yakıt sıkıntısı ve olanakların kısıtlı olması sebebiyle zorlukla müdahale edebiliyor.Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Devletleri’nden oluşan koalisyon Husiler’in ilerleyişini durdurmak amacıyla Mart ayından beri hava operasyonlarını sürdürüyor.

BM: Öldürülenlerin yarısından fazlası sivil

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası hak örgütleri art arda yaptıkları açıklamkalarda, Yemen’de hızla artan sivil ölümleri karşısında alarm veriyor. Konuya ilişkin olarak bugün bir açıklama yapan BM, Mart ayından 24 Eylül’e kadar bölgede öldürüldüğü bildirilen 4 bin 500 kişi arasından en az 2 bin 355’inin sivillerden oluştuğunu duyurdu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da sivil ölümlerin ciddi rakamlara ulaştığı düğün saldırısını kınadı, sivillerin uluslararası haklarını ihlal eden bu gibi saldırıların araştırılması gerektiği çağrısında bulunmuştu.Milliyet

Editör: TE Bilisim