Ülkemizde bilindiği üzere daha çok tasarruf edilebilmesi için geçtiğimiz sene Bakanlar Kurulu toplantısından önemi bir karar çıktı ve tüm yıl boyunca sürekli yaz saati uygulamasının yapılacağı belirtildi. Bu uygulama geçtiğimiz sene uygulandı ve Türkiye kış saatine geçmedi.

Bu sene yine aynı kararın uygulanması bekleniyordu ancak Danıştay tarafından yayımlanan duyuru ile ilgili kararın bozulduğu belirtilerek kış saati uygulamasına geçileceği ve hükümetin belirlenen gün içerisinde kararı değiştirmesi gerektiği söylenmişti. Bu kararın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde konu hakkında görüşmeler yapıldı ve sonunda Resmi Gazete'de konuya yer verildi.

YAZ SAATİ UYGULAMASI KALKIYOR!

2016 yılında Bakanlar Kurulu toplantısında alınmış olan tüm sene boyunca yaz saati uygulamasının kaldırıldığı Resmi Gazete aracılığı ile bugün duyuruldu. Ancak yaz saati hemen kalkmayacak ve 2017 yılında yine kış saatine geçiş olmayacak.

2018 yılında kış aylarının yaklaşması ile 2 yıldır uygulamasına devam edeceğimiz yaz saati sona erecek ve kış saatine geçilecek. Ondan sonraki dönemlerde de yine kış saati ve yaz saati uygulamalarının yapılması beklenmekte olup Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından gelecek duyurular dikkat ile izlenecek. Eğer kış saati uygulaması ülke ekonomisine büyük zarar verecek düzeyde olursa yeni bir karar çıkabilir ve tekrar yaz saati uygulamasına süresiz olarak geçilebilir.

TÜM HABERLER BURADA

Editör: TE Bilisim