Bilindiği üzere yaz aylarında ve kış aylarında yapılan saat değişikliklerinin ülke ekonomisine her hangi bir katkısı olmadığı düşüncesi ile 26 Mart 2017 tarihinde yaz saati uygulamasının kalıcı olarak uygulanacağı kararı çıkartılmıştı. Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere çok sayıda ülke yaz saati ile kış saati uygulamasını gerçekleştirmektedir. Fakat Türkiye her hangi bir saat değişikliği yapmıyordu.

Danıştay'dan bugün konu hakkında önemli bir bildiri yayımlandı. Buna göre yaz saatinin durdurulduğu belirtildi. Saatlerin geri alınması bekleniyor. Peki saatler ne zaman geri alınacak?

VELİ ŞİKAYET ETMİŞTİ

Yaz saatinin kalıcı olarak uygulanması konusunda bir veli mahkemeye başvuru yapmış ve uygulamanın kaldırılmasını talep etmişti. Bilindiği üzere yaz saati uygulamasının kalıcı olarak uygulanması iyi gibi gözükebilir ancak sabah saatlerinde özellikle öğrenciler ve işçiler için durum oldukça zor oluyor çünkü hava karanlık olduğu için pek çok vatandaş sokakta yürümekten korktuğunu ifade etmektedir.

Danıştay tarafından yapılan şikayetler incelendi ve oy çokluğu ile kararın durdurulmasına ilişkin bildiri yayımlandı. Buna göre bakanlar kurulu süresiz olarak yaz saatinin uygulanacağını belirtmişti fakat Danıştay'ın böyle bir karar vermesinden sonar hükümetin 30 gün içinde gerekli düzenlemeleri yapması ve önümüzdeki süreçte de saatlerin geri alınması beklenmektedir.

DİĞER HABERLERİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim