Yargıtay Başkanlığında çalışan işçilerin taşeron kadro başvuruları değerlendirilerek sonuçlandırıldı. Yargıtay taşeron kadro başvuru sonuçlarında red listesi Başkanlığın resmi internet sitesinden adaylara duyuruldu. Yargıtay işçilerine yaptığı sonuç duyurusuna göre kaç kişi red oldu. Başvuru sonucu red olan adayların red sonuçlarıyla birlikte açıklandı. Daimi işçi statüsüne geçiş için başvuru yapan işçi sayısı 293 oldu. Adaylardan 2 kişinin başvuru red oldu. İşte sonuçlara ilişkin bazı detaylar..

293 KİŞİ BAŞVURDU

Bilindiği gibi taşeron kadro düzenlemesi ile 2 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında tüm kurumlardaki çalışanlar kadroya geçiş yapmak için başvurularını tamamladı. Yargıtay’da çalışan 293 işçi de kadroya geçebilmek için Yargıtay Başkanlığına belgelerini teslim ederek başvuru sonuçlarının açıklanmasını beklemekteydi. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sonuç açıklama takvimine göre adaylar Şubat 26'ya kadar tespit değerlendirme komisyonları tarafından şartları tutan adayları başvuruları değerlendirilecek. Bir çok kurumda sonuçlar açıklandı. Bu gün yapılan son dakika duyurusu da Yargıtay çalışanlarını sevindirdi.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO BAŞVURU SONUÇLARI

Yargıtay'da çalışan 293 işçinin başvurusunda 2 işçi başvuru şartlarını taşımadıkları için red edildi. Diğer 291 işçi ise başvuruları kabul edildi. Red olan adayların yasal süresi içerisinde itiraz hakkı bulunuyor. Yapılan açıklamada adayların 15 Şubat 2018 ile 19 Şubat 2018  tarihleri arasında başvuru yapabilecekleri belirtildi. Kesin listelerin açıklanmasının ardından Yargıtay işçilerine yönelik olarak uygulama-sözlü- yazılı sınav yapacak. Red olan iki adayın emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığına hak kazandığı anlaşıldığından dolayı kabul edilmediği belirtildi. Yargıtay başkanlığı personel ve eğitim müdürlüğü kadro sınavına katılmaya hak kazananlara ait red ve kabul edilen personel listesini aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başurusu kabul edilen personeller için tıklayın

Başurusu red olan personel listesi için tıklayın

Editör: TE Bilisim