Facebook'un sahibi olduğu popüler sohbet uygulaması WhatsApp'ın bazı telefon modellerinden kaldırılacağı belirtildi. Buna göre WhatsApp'a yeni gelecek olan güncellemeler bu telefonlar tarafından desteklenmediği için uygulamanın sorunlu olarak çalışması istenmemekteydi.

WhatsApp tarafından alınan karar doğrultusunda belirlenmiş olan telefon modellerinden söz konusu uygulamanın kaldırılacağı belirtildi. Peki WhatsApp hangi telefon modellerinden kaldırılacak, WhatsApp desteklemeyecek telefonlar listesi.

DESTEKLEMEYEN TELEFONLAR

Windows İşletim Sistemi

BlackBery OS, 
BlazkBery 10, 
Nokia S40

Android İşletim Sistemi

Android 2.1 ve 2,2 ve daha gerisi işletim sistemine sahip tüm telefonlar.

iOS İşletim Sistemi

iPohone 3GS
iOS 6 ve altı tüm işletim sistemleri

Yukarıda belirtilmiş olan listede ki tüm telefon modellerinde yer alan WhatsApp uygulaması Haziran ayından sonra artık çalışmayacak. Bu telefon sahipleri WhatsApp kullanıyorsa yeni bir telefon alması gerekecek.

WHATSAPP NEDEN KALDIRILIYOR

Sosyal medya aracılığı ile gelen yorumlara bakıldığında WhatsApp'ın neden kaldırılacağına dair ifadelerin olduğu görülmektedir. Buna göre bilindiği üzere WhatsApp'a aralıklarla güncellemeler gelmektedir. Ancak bu güncellemeler en düşük telefon özelliğine göre yapılmaktadır. Çünkü WhatsApp'ın tüm telefonlarda tam olarak çalışması isteniyor.

WhatsApp'ın geliştirilmesi ve teknolojiye ayak uydurması için uygulamaya yakın zamanda büyük denilebilecek güncellemelerin gelmesi bekleniyor ve bu güncellemeler yukarıda listelenmiş olan cihazlarda çalışmayacağı için WhatsApp tarafından alınan karar doğrultusunda Haziran ayından sonra uygulama bu telefonlarda çalışmayacaktır.