KHK ile her geçen gün önemli kararlara imza atılmaya devam diliyor. Bazı çıkan kararlara milletvekilleri karşı çıkmaktayken bazı kararlar yerli bulunmaktadır. Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçiişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan Uzman Erbaşlar 7 senelik görev yapmaları ile kamuda memur olabilmektedir. Bu sıranın kısaltılması uzman erbaşlar tarafından istenilmekteyken çıkan KHK kararı ile uzman erbaşların infaz koruma memuru olabilmesi için önü açıldı. Peki bu süreç nasıl işleyecek? Uzman erbaşların neler yapması gerekiyor.

Uzman Erbaşlar Nasıl Gardiyan Olabilir

Adalet Bakanlığı bünyesinde infaz koruma memuru (gardiyan) olarak istihdam etmek isteyen uzman erbaşlar ne yapmalıdır. Öncelikle uzman erbaşların 2 senelik görev sürelerinin doldurmuş ve 20 Ekim 2016 tarihine kadar sözleşmelerini fesih etmiş olmaları gerekmektedir. 20 Ekim 2016'dan sonra sözleşme yenilemek istemeyen ya da sözleşmesini fesih etmiş olan uzman erbaşlar Adalet Bakanlığı bünyesinde gardiyan olamaz.

Adalet Bakanlığı bünyesinde ki Ceza ve Tevkifevlerinde istihdam etmekte olan infaz koruma memurlarını binlercesi terör ve FETÖ üyeliğinin tespit edilmesi ile görevden ihraç edildi. Bu boşluğun doldurulması için uzman erbaşlardan oluşan 2 bin 154 memur alımı yapılması bekleniyor. Yine uzman erbaş olup gardiyan olmak isteyen adayların 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor. 30 Haziran 2017 tarihine kadar alınacak olan infaz koruma memurları için düzenlenecek mülakatlar hakkında duyuru yayımlanması beklenmektedir.