İçişleri Bakanlığı bünyesinde sahada aktif olarak operasyon faaliyetlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı iç güvenlikten sorumlu olduğu gibi sınır dışı operasyonlardan sorumlu Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın yetmediği alanlarda da sınır dışı operasyonları ile destek sağlamaya devam etmektedir.

Operasyonların bel kemiği rütbelerinden bir tanesi olan uzman erbaş, uzman çavuş personelleri hem sınır içi hemde sınır dışında başarılı operasyonlar gerçekleştirmekte olup ihtiyaçlar halinde İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımı gerçekleştirmektedir. Peki yeni Jandarma Komando ile Jandarma Emniyet Asayiş alımları ne zaman yapılacak?

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı normalde çok sık alım yapmaktaydı. Öyle ki ilanların birisinin başvuru süresi dolması ile yeni bir ilan daha yayımlanırdı ancak bu sene sadece subay ve astsubay için ilan yayımlandı ve uzman erbaş yani uzman çavuş rütbesi için ilan yayımlanmadı. Peki Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımları ne zaman yapılacak?

Buna göre net tarih henüz belli değil, fakat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her sene 25 bin, 30 bin personel alımı yapılacağını söylemişti. Öyle ki yakın zamanda hazırlanacak olan Jandarma Komando ve Jandarma Emniyet Asayiş alımı ilanlarının personel temin bölümü üzerinden duyurulması bekleniyor. İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için lütfen bizleri takip etmeye devam ediniz.

DİĞER ASKERİ İLANLAR BURADA

Editör: TE Bilisim