Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından pek çok konu hakkında yapılan araştırmalar kamuoyuna duyurulmaktadır. Her ay düzenli olarak yapılan çalışmalar ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bilindiği üzere işsizlik oranlarını açıklamaktadır.

İstihdam seferberliği ile milyonlarca kişiye istihdam sağlanarak işsizlik rakamlarının tek haneye düşürülmesi bekleniyordu. Peki neler oldu? Geçtiğimiz aylara göre işsizlik oranlarında azalma meydana geldi mi? Yoksa işsizlik oranlarında her hangi bir değişiklik var mı?

NİSAN AYI İŞSİZLİK ORANI

Nisan ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik oranları yüzde 10.5'e kadar düştü. Peki istihdam seferberliği faydalı oldu mu? İşsizlik oranlarında düşüş yaşandı mı?

İstihdam Seferberliği Faydalı Oldu Mu?

Bu sene işsizlik oranlarının yüzde 12,8'lere kadar yükselmesi ile birlikte hükümet ve İŞKUR harekete geçti. Buna göre milli istihdam seferberliği kapsamında işsizlik oranları önce yüzde 12,5'e daha sonra yüzde 11,5'e ve bu ayda işsizlik oranları yüzde 10,5'e kadar düşürüldü. Geçtiğimiz Mart ayında işsizlik oranları yüzde 11,5'e kadar düşürüldüğü açıklanmıştı Nisan ayında da yüzde 1'lik bir düşüşün sağlanması ile işsizlik oranı yüzde 10,5'e kadar geriledi.

Hükümet yıl sonuna kadar Türkiye genelinde en az 2 milyon kişiye istihdam sağlamayı hedeflemektedir. Buna göre yıl sonuna kadar işsizlik rakamlarının tek haneye kadar indirilmesi hdeflenmekte olup yıl sonuna kadar işsizlikğin yüzde 8, yüzde 9'a kadar indirilmesi amaçlanıyor.

TÜİK MART AYI İŞSİZLİK ORANI İÇİN TIKLAYIN
TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim