Bilindiği üzere Türkiye'nin ve yakın bölgede ki ülkelerin uzaydan görüntüsüne bakılarak askeri üniformaların renkleri değiştirilmektedir. Örneğin İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki askeri personellerin kıyafetleri değiştirildi. Asayiş personellerin kıyafetleri polis kıyafetlerine benzetilirken Jandarma Özel Harekat JÖH askeri personellerinin kıyafetleri ise dağ renklerine uyumlu yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK için alınan karar ile TSK bünyesinde görevli askeri personellerin de kıyafetlerinin değiştirileceği belirtildi. Buna göre yine uzaydan görüntüler alındı ve askeri personellere uygun kıyafetler için hazırlıklar başladı. Peki yeni kıyafetler nasıl olacak?

YENİ KIYAFETLER NASIL OLACAK?

Türk Silahlı Kuvvetleri TSK cephesinden yapılan açıklama ile Zeytin Dalı Harekatında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın giydiği koyu yeşil kıyafetler Türk Silahlı Kuvvetleri TSK'nın yeni kıyafeti olacağı belirlendi. Yani üniformaların renkleri daha koyulaştırılacak. Bunun yanı sıra ıslanması ile birlikte kıyafetler eski kıyafete göre 8 kat daha kolay kuruyabilecektir.

Yine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın giydiği kıyafete bakıldığında üniformadaki rütbelerin omuzlarda değil sağ göğüs üzerinde olduğu görülmektedir. Bu sebepten dolayı yeni kıyafetlerde de rütbelerin sağ göğüste olması bekleniyor. Ancak talepler doğrultusunda rütbelerin yeri yeniden omuzlara getirilebilir.

Editör: TE Bilisim