Asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili pazarlıklar erkenden başladı. Türk İş'e göre ücret yeni yılı beklemeden hemen 2 bin TL olmalı. Konuyla ilgili tüm bilgiler yeni yılın ilk ayında asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret ve gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarının merkezinde asgari ücrete gelecek zam beklentisi olsa da, esnafa verilecek can suyu ile esnafa nefes aldırma konularına da değindi.

1603 TL İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞMAK

Türk İş Başkanı Ergün Atalay milyonlarca insanın 1603 lira ile geçinmek zorunda olduğunu dile getirdi. Ergün Atalay oldukça net cümleler kurarak Aralık ayında belli olacak asgari ücretin 2 bin TL üzerinde olması gerektiğini savundu.

Ergün Atalay 5 lira olan üzüm artık 7 TL olarak satılıyor. 1.5 ay önce 22 TL olan yap bugün 40 TL olarak satılıyor. Doğal olarak herkesin alım gücü düştü. En çok da asgari ücret ile geçinmek zorunda olan vatandaş zor durumda kalıyor. Bu yüzden Aralık ayında asgari ücretin 2 bin TL üzerine çıkması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim