Bir milyona yakın kişiyi ilgilendiren gelişme de taşerona kadro açıklaması sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan duyuru sonucunda taşeron yasası hakkında tüm gelişmeler öğrenilmiş oldu.

Taşerona kadro ve mevsimlik işçi açıklaması bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından müjde ile duyuruldu. Yapılan duyurudan sonra basında taşeron haberleri geniş yer buldu ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından da değerlendirmeler yapıldı. Peki Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay neler söyledi?

TAŞERONA KADRODAN MEMNUNUZ AÇIKLAMASI

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aracılığı ile taşeron sorununu çözülmesine çok memnun oldukları ifade edilirken Türkiye'de 850 bin civarı taşeron işçinin bulunduğu ancak bu haberin 5 milyona yakın kişiyi ilgilendirdiği belirtildi.

MEVSİMLİK İŞÇİ DEĞERLENDİRMESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yaptığı açıklamasında 5 ay 29 gün olan mevsimlik işçi süresinin 4 ay daha artırılacağını ifade etti buna göre mevsimlik işçiler toplam 9 ay 29 gün çalışacak. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı açıklamasında mevsimlik işçilerin en az 12 ay çalıştırılması gerektiğini belirtti.