Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Eli kanlı terör militanlarının önceden yola döşemiş olduğu bombanın patlamasından sonra 3 asker şehit oldu.



 Tunceli- Elazığ karayolunun 25’inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, içerisinde 3 askerin bulunduğu askeri aracın geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2’si uzman çavuş ve 1’i er olmak üzere 3 asker şehit oldu.İşte Tunceli'den en son gelen son dakika haberleri..

Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, Sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK’lıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı.

Patlamanın meydana geldiği Tunceli- Elazığ karayolunda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve zırhlı araçlarla takviye asker gönderildi.

Patlamada yaralıların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

Tunceli-Elazığ Karayolu’nun 25’inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, PKK’lıların yola tuzakladığı patlayıcı, bugün sabah saat 10.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlama sonrasında yaralıların olduğu belirtilirken, Tunceli merkez ve Mazgirt İlçesi’nden çok sayıda ambulansın olay yerine sevkedildiği öğrenildi.

200 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

Tunceli’de PKK’lıların karayoluna tuzakladığı ve 2 uzman çavuş ile 1 erin şehit olduğu bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları ilk incelemede teröristlerin saldırıda en az 4 büyük mutfak tüpü içine, plastik patlayıcı ve amonyum nitrattan oluşan 200 kilo patlayıcıyı infalak ettirdiği belirlendi. Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmek için yaklaşık 1 kilometrelik kablo bağlantısı yaptığı tespit edildi. Şiddetli patlamada karayolunda 2 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde çukur oluştu.

Bombalı saldırıda şehit olan askerlerin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Jandarma Karakolu Komutanlığı’nda görevli oldukları belirtildi.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 2 kişi oldukları tahmin edilirken, bunları etkisiz hale getirmek için operasyonlar genişletildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilerek, bölge çembere alındı.

Tunceli Valiliği’nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:

"İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Mevkii’nde saat 10. 00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında; BTÖ’ce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu, araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."
Editör: TE Bilisim