Emniyet Genel Müdürlüğünün eskiden bulunan bekçi kadrosu daha sonradan bilindiği üzere kaldırılmıştı. Ancak bekçi kadrosunun olması gerektiği fark edildikten sonra Emniyet Genel Müdürlüğüne tekrar çarşı ve bekçi kadrosu ihdas edildi. Buna göre aralıklarla yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile EGM'ye 14 bin 500 kişilik bekçi kadrosu ihdas edilmiştir.

Emniyet Genel Müdürlüğünün bekçi alımları ne zaman yapılacak ve bekçi ilanı tarihleri beli oldu mu aramaları yapılırken sonunda ilk olarak İstanbul daha sonra Trabzon ve Gaziantep illeri bekçi ilanı yayımladı. Şimdi akıllara şu soru geldi. Tüm Türkiye geneli, her şehre bekçi alımı yapılacak mı?

HER İLE BEKÇİ ALINACAK MI?

İşin Olsa ekibimize çok sayıda aday her ile, her şehre bekçi alımı yapılacak mı sorusunun sorduğu için bu içeriği sizler için özel olarak yaptık. Peki her ile bekçi alınacak mı? Buna göre hali hazırda Türkiye'nin dört bir yanında bekçiler bulunmakta olup EGM'nin kadrosunun güçlenmesi adına bekçi alımları yapılıyor.

Bunun yanı sıra şu anda ilk aşama da terör bölgesinin oluşabileceği, eylemlerin yükseldiği, nüfusu kalabalıklaşan iller için bekçi alımları yapılacak. Ancak daha sonraki dönemler de Türkiye'nin dört bir yanı için bekçi kadrolarının artırılması beklenmektedir.

BEKÇİ İLANLARINI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim