Türk Silahlı Kuvvetleri sınırda DEAŞ ve PKK'nın uzantıları olan PKK/YPG/PYD/SDG'ye karşı önlemlerini artırmak için Suriye ve Irak sınırına adeta bir yığınak yapıldı. Son açıklanan verilere göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınıra 6 - 7 bin kişilik çoğunluğu Jandarma Özel Harekat ve Komando Birliklerinden oluşan askerler hazır şekilde bekletiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Trump görüşmesinin ardından Erdoğan kararlılık mesajlarını vererek PKK'nın Suriye uzantılarının Türkiye'ye saldırı düzenlemesi halinde angajman çerçevesinde misli ile karşılık vereceklerini belirterek bu örgütlerin Türkiye'ye yakın konumda olmasının Türkiye için büyük tehdit oluşturduğunu duyurdu.

JÖH BİRLİKLERİ GİREBİLİR!

Türk Silahlı Kuvvetleri heran askeri müdahalenin gerçekleştirilebilmesi için sınıra 6 -7 bin kişilik Jandarma Özel Harekat ve Komando Birliklerini adet yığdı. PKK'nın Suriye uzantılarının hareketleri anlık olarak takip edilmekte ve olumsuzluk durumunda Suriye’de Tel Abyad ve Afrin ile Irak’ta Sincar bölgesine askeri müdahale gerçekleştirilebilir.

ASKERİ MÜDAHALE YAPILACAK MI

Bilindiği üzere Suriye’de Tel Abyad ve Afrin bölgesi Türk Silahlı Kuvvetlerince uzun süredir incelenmeye devam edilip bu bölgeye askeri harekatın yapılabileceği konuşulmakta olup yine Irak'ta Sincar bölgesine PKK'nın yerleşmeye çalışması ile TSK bu bölgeyi de yoğun incelemeye aldı. Olumsuzluk durumunda JÖH ve Komando Birliklerinin Suriye’de Tel Abyad ve Afrin ile Irak’ta Sincar bölgesine askeri müdahale de bulunabileceği tahmin ediliyor.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ