Hakkari Dağlıca'da terör örgütü PKK'lı militanlarla girilen çatışmada 3 asker şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre: Dağlıca'da bugün silahlı terör örgütü PKK ile girilen çatışmalar sonucunda 3 askeri şehit oldu denildi.


İşte TSK'dan yapılan açıklama:

"17 Ekim 2015 tarihinde, Dağlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonda şu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiş olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

YARBAYIN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Irak sınırındaki Dağlıca bölgesinde iki gündür PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Yarbay İhsan Ejdar’ın, Ankara’daki ailesinin evine ateş düştü.

Evli ve bir çocuk babası olan 43 yaşındaki Yarbay İhsan Ejdar’ın şehit düştüğü haberi ailesine bildirildi. Şehit Yarbay Ejdar’ın, Ankara Çankaya’da oturan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Ejdar Ailesi’nin oturduğu apartmana bayraklar asıldı.

 

Kurban Bayramı’nı ailesinin yanında geçiren şehit Yarbay Ejdar’ın göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla helalleştiği helalleştiği belirtildi. Şehit Yarbay İhsan Ejdar’ın apartman komşularından Cenk Kadıoğlu, acı haberi komutanlardan aldıklarını söyleyerek, "Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. ’Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem’ diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı. En son üzücü haberi aldık. Komutanlarımız geldi, haberi verince hepimiz yıkıldık. Ülke sağ olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Şehit Yarbay İhsan Ejdar için sala verildi. Salayı veren imam ardından vefat edeni "Güneydoğuda görev yapan Yarbay Ejdar şehit düşmüştür" diye duyurdu.

Şehit Yarbay İhsan Ejdar’ın 1972 doğumlu olduğu, evli ve bir kız çocuğu sahibi olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim