Milli Savunma Bakanlığı bünyesine bağlı olarak görev yapmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) açık askeri personel pozisyonları için aralıklarla rütbelere göre personel alımları gerçekleştirmektedir. İlgili ilanlar ve ihtiyaçlar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından belirlenip ilanlar Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesi ile Devlet Personel Başkanlığından kamuoyuna duyurulmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın 2018 yılı sonuna kadar toplam 5 bin 375 astsubay alımı yapacağı öğrenildi. Peki TSK'nin 5 bin 375 astsubay alımı ilanına kimler başvuru yapabilir, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) astsubay alımına ilişkin detaylar nelerdir? İşin Olsa ekibi olarak gelen gelişmeleri ve bilgileri sizlere aktarıyoruz.

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) toplam 5 bin 375 astsubay alımı yapacak. Peki aranacak şartlar nelerdir? Aranacak şartlar henüz ilan yayımlanmadığı için belirli değil ancak sizlere genel olarak aranan nitelikleri aşağı bölümden paylaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Boy - kilo uyumlu olmak
Sağlık sorunu olmamaki
Fiziğinde kusuru olmamak
Sicili temiz ya da belirli suçlardan fazla olmamak
Askeri okullardan atılmamış olmak
Önlisans mezunu olmak

Yukarıda verilmiş olan nitelikler genel olarak astsubay alımlarında aranan şartlardır. Eğer bu şartlara uyum sağlıyorsanız Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın astsubay alımı ilanına müracaatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. TSK 5 bin 375 astsubay alımı ilanını yayımlandığında haberdar olmak için aşağıdaki kanallardan bizleri takip ediniz.

Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz