TSK Kandil'i yerle bir etmeye devam ediyor. Türkiye'nin 5 ayrı ilinden havalanan 40 savaş uçağı tespit edilen terör yuvalarına bomba yağdırdı. PKK'nın Kandil'den bulunan hedefleri tek tek yok edildi.

TÜRK Hava Kuvvetleri uzun bir aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’nın Kandil’deki hedeflerine yoğun bir hava harekatı düzenledi. Operasyona katılan savaş uçaklarına bir AWACS uçağı ve bir tanker yakıt uçağı da katıldı. İHA'lar da operasyonda yer aldı.

3 Şubat Çarşamba günü düzenlenen hava harekatına çok sayıda “Terminatör” olarak bilinen F-4E 2020 ile “Savaşan Şahin” F-16 katıldı. Harekata, bir havadan erken uyarı ve kontrol uçağı (AWACS), bir tanker uçağı ve insansız hava araçları da (İHA) eşlik etti. 


5 İLDEN 40 UÇAK HAVALANDI

Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon’daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil’i vurdu. Kandil’de 100’e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici nüfuz edici bombalar (NEB) kullanıldı. 

KANDİL'E DÜZENLENEN EN KAPSAMLI OPERASYONLARDAN BİRİ

Operasyonda PKK’ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, çarşamba günkü harekatın uzun süreden beri Kandil’e yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğunu söylediler. 

Aynı kaynaklar, dün de Hakkari’de PKK hedeflerine hava operasyonu yapıldığını ve 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirttiler.

Editör: TE Bilisim