Son günlerde bilindiği üzere belediyelerin almış olduğu kararlar ile zabıta ekipleri pek çok esnafın tabelasını yabancı dillerin yazmasından dolayı sökmekteydi. Esnaf ile zabıtaların arasında gerginlik yaşanması, belediyeye çok sayıda şikayet gelmesi,, tabelaların neden indirildiğine dair açıklama yapılması ile karmaşıklıklar devam ederken Türk Standartları Enstitüsü sonunda konu hakkında açıklama yaptı.

Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenmiş olan yeni uygulanmaya göre tabela kullanımında yeni sistem geçilecek. Artık herkes aynı tip tabelalar kullanacak peki detaylar nedir.

İKİNCİ DİL GELİYOR!

Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenmiş olan düzenlemeye göre artık tabelalara ikinci bir dil koyulabilecek ancak ilk dil Türkçe olacak ve koyulması istenen ikinci dil Türkçe puntosunun en fazla yüzde 25 daha küçüğü olacak. Türkçe puntosundan yüzde 5'u, yüzde 10, yüzde 20 puntolar kabul edilmeyecektir.

IŞIKLANDIRMA VE DİĞER DETAYLAR

Yine esnaf bundan sonra tabelalarına değişik ışıklandırma sistemi koyarak dikkat çekemeyecek. Tabelalarda normal ışıklandırma sistemi olacak ve rengarenk ledler ile esnaf tabelalarını süslemeyecek. Tabelalar binanın en fazla iki cephesine asılabilecek ve dükkan ismini vatandaşın 50 metre ilerinde açık şekilde okuyabilmesi gerekecek. Küçük yazılı tabelalar kabul edilmeyecek.

Editör: TE Bilisim