Trafik sigortasında yeni Dönem

1 Haziran’da uygulamaya giren yeni trafik sigortası şartları sayesinde tüketicilerin mahkemelere başvurmasına gerek kalmadığını belirten TÜRKİYE Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, bu yeni uygulama sayesinde ölümlü trafik kazalarında sigortadan ödenecek vefat tazminatında önemli değişikliğe gidildiğini belirtti. Düzenlemeden önce tazminat hesaplamasında standart olmadığını söyleyen Eroğlu, Kişilerin mahkeme başvurduklarında bilirkişilerin kendi metoları ile tazminatı hesapladıklarına dikkat çekti. Bu duruma yeni uygulama ile bir standart getirildiğini belirten Eroğlu, böylece her olayda ortaya çıkan farklılıkların da önüne geçildi ifadelerini kullandı. Vatandaşların, Hesaplama yöntemi artık trafik sigortasının genel şartlarına girdiği için mahkemeye gitmesine gerek olmadığını belirten Eroğlu, artık gereksiz yere aracılara komisyon ödenmeyeceğini de sözlerine ekledi. Tüketicinin mağdur olması durumunda getirilen standart sayesinde direkt olarak mahkemeye başvurabileceğini belirten Eroğlu, tüketicinin zararını da sigorta şirketlerinden karşılayacağını vurguladı.

Yeni düzenlemenin hem sigorta şirketlerinin hem de tüketicilerin lehine olduğuna dikkat çeken Eroğlu, tüketicinin de hakkaniyetli biçimde hakkını alabilmesinin önemli olduğunu söyledi. Aynı zamanda trafik sigortasına getirilen düzenleme ile kazalarda sağlık giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmasına karar verildiğini de belirten Eroğlu, Tedavi giderleri içine bakım giderlerinin de eklendiğini söyledi.

2014 yılı trafik sigortası rakamları hakkında da bilgi veren TSB Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, 55 milyon lira hayat dışı branşlarda üretilen primin 16 milyonu trafik sigortasından kaynaklandı dedi. Üretilen her 3 poliçeden birinin trafik poliçesi olduğunu belirten Eroğlu, Sektörün ürettiği toplam primin yüzde 22’sinin trafikten oluştuğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim