Toplu Sözleşmede Sürpriz Madde

Gerçekleşen imza töreninne DİSK Genel Başkanı Kani Beko da katıldı. İmza Töreninde, sözleşmeye belediye başkanı Ekrem İmamoğlu Sürpriz bir madde ekledi. Artık Eşine ve Çocuğuna şiddet uygulayan işçinin 1 yıllk maşşının yarısı eşe veya çocuğa verilecek.

Sözleşmeyi Kani Beko ve Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu imzaladı. Daha öncede Tüm-Bel-Sel ile yapılan sözleşmeden sonra. DİSK Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. 157 işçi adına yapılan sözleşmeyi Kani Beko ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu imzaladı. İmza töreninde CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, milletvekili adayları, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, belediye başkan danışman ve yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çalışanlar hazır bulundu.

Yapılan Sözleşme Kadına Şiddet hakkında dur deniliyor. İmza töreninde imzalanana sözleşme önemli bir anlam taşıyor. En önemli Noktası ise, Kadına şiddet konusunda caydırıcı olması amaçlanan madde de, Kadına ve çocuklara yapılan şiddeti önelemek. Eşe veya çocuğa yapılan şiddet durumunda işçinin maşının %50 si kesintiye uğratılarak eşe veya çocuğa verilmesi şart koşuluyor. Bu maddeden yola çıkarak konuşan CHP İstanbul 3. bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, sözleşmenin çalışanı her yönden korumak amaçlı olduğunu belirterek Toplu İş Sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını diledi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Adaletin, demokrasinin ve özgürlüğün bir toplum için önemine vurgu yaparak “ Çalışan İşçilerin Sosyal haklarını, Demokratik haklarını, Siyasi haklarını ve Ekonomik haklarını koruyan büyük adımlar atıyoruz. Bu konuda işçilerine saygı duyan Beylikdüzü belediyesini tebrik ediyorum” diye dile getirdi.

DİSK Genel Başkanı Kani Bekonun konuşması ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “ Buradaki itibarım işçinin ve memurun mutluluğudur. Ben alın terinin, sosyal haklarının karşılığını alan işçilerle çallışmak istiyorum. Türkiye'nin en iyi belediyesini ve en iyi belediyeliciğini hep beraber kol kola yürüyerek gerçekleştireceğiz”dedi.

Ekstaran sözleşmeye eklendiği madde ile Engellilerin haklrını koruyan maddeleri sözleşmeye ekleyen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu , Dünya Engellier gününde engelli çalışanlara ikramiye verilmesini çalışmalar açısından yararlı olduğunu görüldü ve sözleşmeleye eklendiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim