TOKİ Memur ve Emeklilere Müjde Verdi

TOKİ tarafından emekli ve dar gelirlilere yönelik üretilecek konutların projelendirme faaliyetleri devam ederken sürecin kısa süre içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Uzun vadeli ve dülşük taksitli konut satışı kısa süre içinde emekli ve dar gelirliler için başlayacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan yeni bir aşamaya geçtiklerini belirterek, emekliler ve dar gelirlilere yeni konutların müjdesini şimdiden verdi. Turan, alt gelir grubundaki vatandaşların taksitle ev sahibi yapacaklarını belirterek bunun için bütün taleplere arz oluşturma çabası içerisinde olduklarını dile getirdi.

Turan, TOKİ olarak dar gelirli kişilerin ev sahibi olması için çabaladıklarını ifade ederek projede 200 bin konut olacağının bilgisini verdi. Konutlarda önceliğin emekliler olduğunu belirten Turan, alt gelir grubuna yönelik konutlarımızı Anadolu'nun birçok yerinde inşa edeceğiz dedi. Emekli, memur ve işçilerin 200, 250 TL taksitle konut alabileceklerini belirten Turan, bu vatandaşların hazırlıklarını şimdiden yapmalarını istedi ve her yıl 60 bin konutu arz edeceklerini söyledi.

Turan, TOKİ'nin kuruluş amacının konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirterek, 2015 yılına kadar 670 bin kişiyi ev sahibi yaptıklarını söyledi. Turan, Türkiye’de yeni bir evrenin başladığını ifade ederek konut hedeflerini 550 bine revize ettiklerini ve bunun yılda 60 bin konut üretecekleri anlamına geldiğini söyledi.