Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü her sene bünyelerinde ki boş pozisyonların doldurulması için binlerce personel alımı yapmaktadır. Alımlar yapılmadan önce Hazine Müsteşarlığı ile görüşmeler yapılmakta ve onayın çıkması ile TİGEM tarafından hazırlanan bildiri kamuoyuna duyurulmaktadır. Yeni yapılan duyuru ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 3 bin 713 kamu personeli alımı yapmak için çalışmalara ve görüşmelere başladığı öğrenildi. Hazine Müsteşarlığı ile beraber yapılan görüşmelerde olumlu yanıt alınırsa yakın zamanda TİGEM'in personel temin hakkında ilan yayımlaması beklenmektedir. Peki hangi pozisyona alım yapılacak? Adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Alımların ne zaman yapılması bekleniyor?

Resmi Gazete'de Yayımlanmıştı

28 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bildiride kamu iktisadi teşebbüslerine personel alımı hakkında bazı değişikliklerin yapıldığı duyurulmuştu. Buna göre bazı kurumların personel alımlarında atama yolu ile yapmak yerine kurum sınavı ile personel alımı yapabileceği hususunda açıklamalar yapılmıştı.

Bu duyurudan sonra ilk adım Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden geldi ve TİGEM kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 3 bin 713 personel alımı yapmayı planlıyor. Söz konusu alım hakkında onay çıkarsa TİGEM'in bildiri yayımladıktan sonra kurum sınavı düzenlemesi ve kurum sınavının yapılmasının ardından da 3 bin 713 personel alımı yapması beklenmektedir. Şu an için hangi pozisyon için kaç personel alınacak ve alımların ne zaman yapılacağı net olarak bilinmiyor.
Editör: TE Bilisim