Hava şirketleri arasında önemli bir misyona sahip olan THY, bu yıl rekor sayılabilecek uçak teslimatı yapıyor. Bu yıl Boeing’den 26 adet 777 ve 737 teslim alınacak. 



Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi THY, bu yıl filosuna 6’sı 777-300ER ve 20’si yeni nesil 737-800 olmak üzere, toplamda 26 uçağı dâhil edecek. Bu ay içerisinde teslim alınan 777-300ER, küresel taşıyıcının 25. teslimatı olurken, bu yılki 737-800 teslimatları sonrasında THY, Avrupa’daki ikinci en büyük Boeing 737 filosuna sahip havayolu şirketi olacak.

Türk Hava Yolları’nın Yatırım ve Teknoloji’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, THY’nin dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olduğunu ifade etti. Tüm dünyayı saran uçuş ağı sayesinde yolcuları için en uzağı yakın kıldıklarını kaydeden Bolat, “Bu başarının en önemli etkenlerinden birini hiç şüphesiz, halen büyüyen, 310’u aşkın uçaklık filosuna yaptığı önemli yatırımlar oluşturuyor. Uzun ve kısa menzilli filolarımızın önemli bir kısmını oluşturan Boeing ailesinden, 2016 içerisinde teslim alacağımız 26 uçak, Türk Hava Yolları’nın sürekli büyümesine önemli bir katma değer sağlayacak. Bu yeni uçaklarımızdan kapsamlı uçuş ağımızda istifade etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Gurur duyuyoruz

Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Monty Oliver de THY’nin Boeing’in ürün ve hizmetlerine duyduğu güvenin kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi. THY ile oldukça güçlü bir ilişkileri olduğunu söyleyen Oliver, THY’nin büyüme planlarını destekleme konusunda kilit rol oynamaktan ayrıca gurur duyduklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim