Ülkemiz başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde lider hava yolu şirketi olarak bilinen ve her sene milyonlarca müşterisini farklı noktalara taşımakta, müşteri memnuniyetine önem vermekte olan Türk Hava Yolları THY'den gençlere çok önemli bir haber verildi.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından kamuoyuna yapılan açıklama da gençlere çağrı yapıldı ve pilot mesleğine yönelmelerini istediklerini belirtti. Bilindiği üzere pilot mesleğinde alınan maaşların oldukça yüksek olduğu biliniyordu ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi pilot maaşları hakkında da bilgi vermiş oldu.

50 BİN LİRAYA KADAR MAAŞ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı duyurusunda pilot olanların ilk olarak mesleğe 12 bin lira başladığını ve daha sonrasında bu maaşın 50 bin liraya kadar yükseldiğini önümüzdeki gelecek yıllar içerisinde tüm dünyanın aradığı mesleğin pilot olacağını belirtti. Başvuru yapacak olanların Meslek Yüksekokulu ya da her hangi bir bölümün dört yıllık lisans eğitimini tamamlamasının yeterli olduğu öğrenildi.

Adaylara öncelikle pilot olabilir mi testinin yapıldığı bu testi başarı ile geçenlerin eğitime alındığı eğitimin 2 yıl boyunca sürdüğü bu eğitim sırasında dahi pilot adaylarına iki asgari ücret maaş verildiği söylendi. Pilot olmak isteyen adayların THY tarafından yayımlanacak olan ilanları takip etmesi gerektiği açıklanmış olup İşin Olsa ekibi olarak bizlerde ilanlar yayımlandıkça sizlere duyuruyoruz.

Editör: TE Bilisim