Türkiye dün 24 Haziran itibari ile yurdun dört bir yanında oy kullanmak için sandık başına gitti. Seçmenler hem Cumhurbaşkanlığı hemde milletvekili seçimi için oylarını kullandı. Kim kazanacak mücadelesi sürerken Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklamalar yapıldı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazandı. En çok milletvekilini ise Adalet ve Kalkınma Partisi AKP çıkardı.

Bilindiği üzere alınan karar ile milletvekili olma yaşı 18'e düşürülmüş ve tüm partiler farklı illere 18 yaşında adaylar koymuştu. Kimi adaylar yeni liseden mezun olmuş kimi adaylar ise lise eğitimi görmeye devam etmekteydi. Basının en çok takip ettiği konularda birisi buyken sonunda TBMM'ye giren en genç ve en yaşlı milletvekilleri duyuruldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları açıklıyoruz.

EN GENÇ ve EN YAŞLI VEKİLLER

24 Haziran seçimleri sonrası meclise giren milletvekilleri kesinlik kazandı. Buna göre en genç vekil Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'den 22 yaşında Rümeysa Kadak oldu. İstanbul ili 3. bölge 10. sıradan aday gösterilen Rümeysa Kadak Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitim görmekte olup henüz kesin olmayan listelere göre milletvekili olmuş durumdadır. En yaşlı vekil ise Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin eski genel başkanı 79 yaşındaki Deniz Baykal oldu.

Editör: TE Bilisim