Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı bilindiği üzere 19 Temmuz 2017 tarihinde sona erecekti. Ancak FETÖ'cülere yönelik yapılan operasyonlar ve PKK'lı teröristlerin yeniden ayaklanmak istemlerinden dolayı hükümet cephesi OHAL ilanının 3 ay daha uzatılmasından yanaydı.

Her ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) OHAL ilanının özgürlükleri kısıtladığı düşüncesi ile kaldırılmasını talep etse de son söz bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylama sonucunda söylenmektedir. Bugün yapılan açıklama ile OHAL ilanı için oylamanın yapıldığı duyuruldu.

MECLİSTEN ONAY VERİLDİ

Başbakanlık tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan OHAL ilanının uzatılması kararı bugün oylandı. Oylama sonucu milletvekillerinin çoğunluğu OHAL ilanını 3 ay daha uzatılması yönünde karar verdi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan açıklama ile OHAL ilanının 3 ay daha uzatıldığı belirtildi. Peki OHAL ne zaman kadar devam edecek.

OHAL NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı geçtiğimiz sene 15 Temmuz hain darbe girişiminden birkaç gün sonra ilan edilmişti. 19 Temmuz 2017 tarihinde bitmesi beklenen OHAL ilanı için mecliste görüşme yapıldı ve 3 ay OHAL ilanının uzatılması yönünde karar kılındı. Buna göre OHAL 19 Ekim 2017'de sona erecek ancak bu tarihten önce TBMM'ye yeniden OHAL uzatılsın oylaması sunulabilir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim