15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan darbe girişimi halk tarafından engellendi ve bu sene birinci yıl dönümü olarak 15 Temmuz için konuşmalar yapılacak. Herkesin aklında 15 Temmuz'un resmi tatil olup olmayacağı sorulmaktaydı ve sonunda merak ile beklenen açıklama geldi.

Türkiey Büyük Millet Meclisi tarafından yapılan görüşmelerde 15 Temmuz'un resmi tatil olup olmadığı konusunda duyuru ilan edilirken merakla beklenen 15 Temmuz günü adının ne olacağı sorusununda yanıtı verildi. Buna göre 15 Temmuz gününe verilen isim açıklandı. İşte merak ile beklenen soruların cevapları.

RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisi aracılığı ile yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz tarihi resmi tatil ilan edildi. Bu sene 15 Temmuz Cumartesi gününe denk geldiği için resmi tatil olması memurlar için tatil çok fazla bir şey değiştirmeyebilir ancak bundan sonra ki senelerde 15 Temmuz'un hafta içlerine gelmesi ile bu günler resmi tatil olarak sayılacaktır.

15 TEMMUZ GÜNÜNÜN İSMİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yine 15 Temmuz'a isimde verildi. Buna göre 15 Temmuz'a Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü ismi verildi. Yurt genelinde bu sene başta olmak üzere ilerleyen yıllarda da 15 Temmuz'un resmi tatil olarak Demokrasi ve Direnme Hakkı günün olarak yurt genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanması beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim