Taşeronların merakla beklediği kadro haberlerinin açıklanmasının ardından bir çok kamu ve kuruluşlarda çalışanlar sürecin nasıl ilerleyeceğini merak etmeye başlarken, Taşeronların kadroya geçiş sürecinin uzayabileceği konuşuluyor. Çıkacak olan yasadan 3 ay içinde kadroya geçişlerin başlanacağı bildirilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet sözcülerinin yapmış oldukları açıklamalarından yola çıkarak, bu kanun tasarısının Nisan 2018’e kadar kadro geçişlerinin tamamlanması beklenmekte. Ancak binlerce taşeronun güvenlik soruşturmalarını göz önüne alırsak bu süreci 4-5 ayda tamamlanacağını söyleyebiliriz. Yani 850 bin taşeron işçinin soruşturmasının uzama durumunun muhtemel olduğunu bilinmelidir.

Binlerde taşeron işçinin, açıklanan yasa çıktıktan hemen sonra 3 ay içinde kadroya geçeceği söylenmişti. Yani yasa Aralık sonuna kadar çıkarsa bu geçişler Nisan'a ayında kadroya geçişleri tamamlayacak. Bilinmelidir ki mevcut durumda güvenlik soruşturmalarının toplamda 4-5 ayda tamamlandığı ifade söyleniliyorr. 850 bin taşeron eklenince soruşturmanın uzaması muhtemel olacak. Ayrıca, ikincil düzenlemelerin hazırlanması ve yayınlanması da zaman alacağa benziyor.

Editör: TE Bilisim