Taşeron işçilerin kadro alması aylardır görüşülen konular arasında yer almaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu konu hakkında kamuoyuna ve resmi hesapları aracılığı ile duyurular yapmakta ve çalışmaların durmadan devam ettiğini işçilere belirtmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Maliye Bakanlığında da görüşülen taşeron işçilerin kadro alması durumuna yeni bir madde daha ekleniyor.
Söz konusu yapılan değişiklikler ile eski çalışanlarda kadro alacak.

Taşeron İşçilerin Kadro Alması Son Gelişmeler

Bilindiği üzere yapılan görüşmelerde tasarı da 1 Kasım 2016 tarihi bulunmaktadır. Peki bu tarih neyi ifade ediyor. Söz konusu çalışmalar ile 1 Kasım 2016'dan sonra işe girecek personellerin bu tasarıdan faydalanmaması düşünülmektedir ancak 1 Kasım 2016'dan önce zaruri sebeplerden dolayı işten ayrılacak kişilerde tasarıdan yararlanmak istiyor. Peki son görüşmelerde nasıl sonuç çıktı.

Yapılan son görüşmelerde 1 Kasım 2016 tarihinden önce askerlik sebebi ile zaruri olarak ayrılmış ve askerlikten sonra bu işe tekrar devam edecek kişiler sözleşmeli statüsünde değil daimi işçi statüsünde çalışacak. İşe yeni giren personellerin görüşmeler ile onaylanacak olan taşeron işçilerin kadro almasından yararlanmaması bekleniyor. Yeni yapılan görüşmelerde askerlik sebebi ile ayrılmış kişilerin yerine giren personellerinde kadro alması gerektiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim