Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi Nisan ayından itibaren tamamlandı. Bilindiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2017 yılının son aylarında gündeme alarak Ocak ayından itibaren yeni bir sürecin startını verdi. Doksan günlük devam eden geçiş sürecinin ardından kurumlarda 900 bin çalışan bu yasadan yararlandı.

KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİN HAKLARI!

Kamu kurumlarında 2 Nisan tarihi itibari ile kadrolu işçiler görev almakta. Sürekli işçi statüsünde görev alan işçilerin bazı mali ve özlük haklarında da yenilikler ile iyileştirmeler yapıldı. İşçilerin 52 günlük ikramiye gibi bazı ek ödemeleri ile birlikte maaşında da artışlar sağlandı. Bunun yanı sıra kurumlarda kadrolu çalışanlar ile taşerondan kadroya geçen işçilerin haklarında eşitlik olması gerektiği pek çok çalışan tarafından talep edilmekte. Hak İş Sendikası Başkanı da bu konuya değindi.

Hak İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan Ankara’da katıldığı bir etkinlikte söz aldı. Burada “Bu aşama, yeni arkadaşlarımızın kadrolu arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olmasını sağlamıştır” dedi. Kadroya geçen taşeron işçiler için mücadeleye devam edeceklerini aktardı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim