Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesinin tamamlanması ile 900 bine yakın işçi kamu kurumlarında görev almaya başladı. Bilindiği gibi taşeron işçilere bazı mali ve sosyal hakların düzenlemesi yapıldı. Kamuda göreve başlayan 4 D kapsamındaki kadrolu kamu işçilerinin ne kadar ikramiye alacağı da merak konusu olmakta. Taşeron işçilere 52 günlük ikramiyenin kaç taksitte ödeneceği ve ikinci ödemenin ne zaman yapılacağını işin olsa ekibi olarak araştırdık ve çalışan işçilerin bilgisine sunuyoruz.

90 günlük kadroya geçişin tamamlanmasının ardından 4D kadrosuna alınan sürekli işçilerin hak kazandığı mali haklardan bir tanesi de ikramiye ödemeleri olmaktadır. 

İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Kadro alan taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ödenecek. Bu ödemeler 2 taksit halinde ödeneceği açıklandı. Tediye ödemesinden yararlanacak olan taşeron işçilerin ödeme tarihleri henüz açıklanmasa da ilk taksit tarihi ocak ayında diğer ödeme taksit tarihi ise haziran ayında olacak. Haziran ayında ödenecek tediye ikramiye ödemesinin 8 Haziran tarihine kadar ödenmesi bekleniyor. 

NE KADAR ÖDENECEK?

İkramiye ödemesi resmi gazetede yayımlanan yasal mevzuatlara göre işçinin maaş tutarı kadar olacak. En az 2200 en fazla 3.700 TL ödeme yapılacak.

Editör: TE Bilisim