Taşeron kadro düzenlemesinde taşeron ortadan kaldırılıp kamu kurumunda kadroya geçiş için 2 Nisan itibari ile öngörülen süre tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeni bir açıklama ile ne kadar taşeron kadroya geçtiğini açıklayacak. Bakanlıklarda ve kamu kurumlarında hizmet alım sözleşmesi ile çalışmakta iken 696 sayılı KHK'nın hükümleri ile 375 Sayılı KHK'nın geçici maddeleri hükümlerine uyan adayların başvuruları 2 Ocak tarihinde alınmaya başlanıldı. Şartları uyan adaylar kurumların açmış olduğu sınava alınarak sınavdan 50 ve üzeri puan alan adaylar kadro hakkı elde etti. Peki KİT işçileri ne zaman kadro alacak?

50 BİN KİT İŞÇİSİ KADRO BEKLİYOR!

Kamu İktisadi Teşekküllerinde görev alan işçiler bu süreçte kadro hakkı elde edemedi. Sendikalar KİT işçilerinin taleplerini hükümet yetkilerine ulaştırmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDĞAN ve Başbakan Binali YILDIRIM, KİT işçilerine müjdeyi verdi ve kadro hakkı için yeni bir süreç başlatıldı. Hazine Müsteşarlığı, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile KİT yetkililerin ortak çalışması Başbakan'a sunuldu. Hazine kadro aldıkça KİT'lere kadro verileceği açıklanmıştı. Taşeronda kadro düzenlemesinin tamamlanmasının ardından KİT işçileri işin olsa sitemize ne zaman kadro verileceğini sormaktalar. İşin olsa ekibi olarak kısa süre içinde KİT işçilerinin kadro durumu için yeni bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

İŞİN OLSA/ ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim