Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu döneminden bu yana gelen süre içerisinde halen görüşmeleri devam etmekte olan taşeron yasası konusunda çalışmalar henüz tamamlanmış değil. Taşeron işçilere ne zaman kadro verilecek sorusuna genel olarak çalışmalar devam ediyor yanıtı verilmektedir. Bilindiği gibi araya darbe sürecinin girmesi ile taşeron konusunda uzun zaman çalışmalar yapılmadı ve çalışmaların yapıldığı dönemlerde de 2017 yılına işçilere kadro verilmesi sürecinin taşabileceği düşünülüyordu. 2017 yılına girilmesi ile 750 bin taşeron işçi ne zaman kadro alacakları sorusunu sormaya tekrar başladılar. Peki taşeron işçilere ne zaman kadro verilecek? Görüşmeler yapılıyor mu?

Gözler Bakanlar Kuruluna Çevrildi

750 bin taşeron işçi kadro almayı beklerken bu konu hakkında en yakın görüşme 9 Ocakta yapılacak olan Bakanlar Kurulunda yapılacak. Bu görüşme sonucu net olarak taşeron işçilere kadro verilecek mi bilinmiyor. Ancak Bakanlar kurulu toplantıları genel olarak kapsamlı olduğu için bu konu hakkında da detaylı olarak görüşmeler yapılacak ve kesin bir sonuca varılma ihtimallerinin de olduğu belirtilmektedir.

Bakanlar Kurulunun bitmesi ile basın mensuplarına açıklama yapılacak ve taşeron işçilere kadro konusu hakkında önemli bilgilere yer verilecektir. Taşeron işçilere kadro verilmesi sürecinin en kısa sürede başlaması beklenmekte olup yarınki toplantının ardından kadrolar verilmeye başlanmasa bile net olarak tarih konusunda bazı açıklamalar yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim