Türkiye'nin dört bir yanında istihdam etmekte olan taşeron işçiler yapılan düzenleme ile bilindiği üzere kamuya geçirilmektedir. Kamuya toplam bir milyon civarı taşeron işçi geçecek olup işçiler başvurularını yaptığı kurumları takip ederek taşerona kadro başvuru sonucunun açıklanmasını bekliyor.

Buna göre pek çok kurum taşerona kadro başvuru sonuçlarını açıkladı ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde detaylı bir şekilde taşerona kadro sonucu açıklayan kurumları anlık olarak paylaşıyoruz. Peki başvurusu olumlu sonuçlanan adayların gireceği taşerona kadro sınavı nedir, taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak, taşerona kadro sınav konuları nelerdir?

TAŞERONA KADRO SINAVI TÜM DETAYLARI

Türkiye geneli yüz binlerce kişi taşerona kadro sınavına girecektir. Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Buna göre taşerona kadro sınavı 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Net sınav tarihi, saati ve yeri kurum tarafından değişiklik gösterilecektir.

Peki taşerona kadro sınavında neler sorulacak, taşerona kadro sınavında adaylara mesleki bilgileri hakkında sorular sorulacak. Hükümet tarafından yapılan açıklama ile bilindiği üzere adayların taşerona kadro sınavı için açılan dershanelere katılmasına gerek olmadığı belirtilmişti. Buna göre sınavın kolay olacağı ön görülmekte olup adayların sınavı geçmesi için en az 100 üzerinden 50 puan alması gerekmektedir. 50 puan alamayan adaylar kadro alamayacaktır.

Editör: TE Bilisim