Ülkemizde faaliyet gösteren kurumlarda farklı pozisyonlarda istihdam etmekte olan taşeron işçilerin sayısı bir milyona yakındır. Buna göre bu işçilere çok uzun bir süredir kadro verileceğine dair haberler ortaya çıkmaktadır. Ancak en yoğun çalışma özellikle son iki senedir yapılmaktadır.

Taşerona kadronun ne zaman verileceği bilinmezken sonunda bu sene konu hakkında açıklama yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başta olmak üzere çok sayıda Bakan duyuru yaptı ve taşeron işçilere güvencenin verileceğini bu sene içerisinde verileceğini belirtti.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK

Taşeron işçilere kadro verilmesi beklenmiyor ve kadro yerine sözleşme yapılacağı tahmin edilmekte olup taşeron işçilerine devlet güvencesinin bu sene sonuna kadar verilmesi beklenmektedir. Net bir tarih yok fakat 2017 yılı bitmeden taşerona devlet güvencesi verilecektir.

TBMM'DE GÖRÜŞMELER YAPILACAK

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da on gün içerisinde taşeron işçilere devlet güvencesi verilmesi konusunun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunulacağı ve görüşmelerin oradan devam edeceğini belirtti. TBMM'de yapılan görüşmeler sonucunda taşeron işçilere devlet güvencesinin nasıl verileceğini hakkında yeni duyurular yapılacaktır.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDİNİZ

Editör: TE Bilisim