Taşerona kadro hakkında ülkemizde uzun bir süredir çalışmalar sürüyor ve bu sene hükümet söz vererek taşerona kadronun 2017 yılı içerisinde verileceğini belirtmişti. Buna göre müjdeli haberler art arda geldi ve taşerona kadro çalışmalarının hız kazandırıldığı belirtildi.

Taşerona kadro için çalışmalar sürdürülürken bir müjdeli haber de Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı. Buna göre Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamasında taşerona kadro çalışmalarının tamamlandığı duyuruldu. Peki şimdi herkesin aklında şu sorular bulunuyor. Taşerona kadro ne zaman verilecek ve nasıl verilecek.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşerona kadro çalışmalarının tamamlandığını duyurdu ancak tarih konusunda açıklama yapmadı. Bilindiği üzere taşerona kadrosu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmelerin yapılması ve ardından bakanlar kurulunun yasaya onay vermesi beklenmektedir.

TAŞERONA KADRO NASIL VERİLECEK

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek taşerona kadro çalışmalarının tamamlandığını duyurdu fakat taşerona kadronun nasıl verileceği konusunda da bir bilgi verilmedi. Tahminlere göre taşeron işçilere tam olarak kadronun verilmemesi ancak devlet güvencesinin kesinlikle verileceği bekleniyor. Bunun yanı sıra taşeron işçilerin birer yıllık olan sözleşmelerinin de üçer yıla çıkartılması ve her üç yılda bir sözleşmelerinin yenilenmesi beklenmektedir. Taşerona kadro gelişmeleri ve son dakika haberleri geldikçe İşin Olsa aracılığı ile sizlere bilgi vereceğiz.

İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMAMIZ ÇIKTI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim