Ülkemizin farklı kuruluşlarında istihdam etmekte olan yüz binlerce taşeron işçi hükümetten uzun süredir taşerona kadro istemekteydi. Kadronun ne zaman verileceği bilinmezken 2017 yılı bitmeden Aralık ayı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna önemli bir açıklama yapıldı ve taşerona kadro çalışmalarının tamamlandığı en kısa süre içerisinde işçilere kadronun verileceği belirtildi. Peki taşerona kadro başvurusu nasıl yapılır, taşerona kadro başvurularında gerekli evraklar, belgeler nelerdir? Başvuru formu nedir?

TAŞERONA KADRO BAŞVURU DETAYLAR!

1-) Taşerona Kadro Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Taşerona kadro başvuruları 2 Ocak - 11 Ocak 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

2-) Taşerona Kadro Başvuruları Nereye Yapılacak?

Taşerona kadro başvuruları işçilerin çalıştıkları alt iş veren kurumlarına değil istihdam edecekleri kurumlara yapılacaktır.

3-) Taşerona Kadro Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Taşerona kadro başvuruları gerekli evrakların tamamlanması, formların doldurulması ile istihdam edilecek kurumlara yapılacaktır.

4-) Taşerona Kadro Başvurularında Hangi Evraklar İsteniyor?

Taşerona karo başvurularında 5 adet vesikalık fotoğraf, emekli ya da yaşlılık aylığı almadığına dair belge, sicil belgesi, başvuru sahibinin eklemek istediği belgeler sertifikalar, öğrenim durumu, en son çalıştığı nitelik evrakları istenmektedir.

TAŞERONA KADRO SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

Taşeron işçiler başvurularını 11 Ocak 2018 tarihine kadar yapacak ve taşeron sınavları 3 Mart - 22 Mart tarihleri arasında yapılacak olup kadroya geçiş işlemleri 2 Nisan'da tamamlanacak. Adaylar taşeron sınavından 100 üzerinden 50 ya da daha fazla puan alması gerekmektedir.

TAŞERONA KADRO BAŞVURU FORMU

Editör: TE Bilisim