Türkiye'nin dört bir yanında taşeron olarak istihdam etmekte olan bir milyon civarı işçi için hükümet büyük bir fırsat kapısı açtı ve işçilerin kamuya geçirileceklerini müjdeledi. Buna göre adaylar Ocak ayının ikinci haftasına kadar başvurularını gerçekleştirdi ve sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı.

İşin Olsa ekibi olarak tüm kamu kurumlarının resmi internet sitelerini anlık olarak takip ettik ve siz değerli okurlarımıza taşerona kadro başvuru sonuçlarını aktarmaya devam ettik. Buna göre pek çok kurum sonuçları açıkladı. Peki taşerona kadro başvurusu kabul edilen işçiler ne yapacak? Yapılması gereken işlemelr nelerdir?

BAŞVURUSU ONAYLANANLAR NE YAPACAK?

Taşerona kadro başvuru sonuçları kamu kurumları tarafından açıklanmaya devam ediyor ve başvuruların büyük bir bölümü kabule diliyor. Peki başvurusu onaylanan işçiler ne yapacak? Aslında başvurusu onaylanan işçilerin düşünmesi gerektiği her hangi bir işlem yok bu işçiler 3 Mart ile 22 Mart 2018 tarihleri arasında taşeron sınavlarına tabii tutulacaktır.

Taşeron kadro başvuru sonucu onaylanmayan yani reddedilen adayların 3 gün içerisinde kuruma giderek itiraz dilekçesini vermesi gerekiyor. Taşerona kadro başvurusu kabul edilmiş adaylar için yeni bir tarih duyurulacak ve bu tarihler de yazılı / sözlü sınav yapılacaktır. Sınavdan 50 ile üzerinde puan alanlar kamuya geçirilecektir.

Editör: TE Bilisim