Taşeronları ilgilendiren kadro başvuruları bugün itibariyle başlıyor. Taşeronlardan istenilen şartların karşılanmasıyla birlikte bu taşeron işçilerin kadro başvuruları ise 11 Ocak'ta zorunda olarak sona erecek. 11 Ocak'ta bitecek müracaatta, açılan davalardan feragat edilmesi ve alacak talebinde bulunulmaması istenecek. Sınav soruları, çalışanların iştigal ettiği konular ve eğitim düzeyinden seçilecek.

Sınav sisteminin uygulanacağı taşeronların kadroya geçiş sürecinde, tespit komisyonundan en az üç kişi bulunarak 2’de yedek üye olacak. Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde gerçekleşecek olan sınavların yeri, zamanı ve saati ise internet sayfası üzerinden idareler tarafından açıklanacak. Sorulacak sorular ise çalışanların yapmış olduğu iştigal konulardan gelecek. Taşeronların girmiş oldukları bu sınavdan 50 puan alma şartı bulunmaktadır. Yani hem yazılı sınavdan hem de sözlü sınavdan 50 tam puan alan başarılı olmuş sayılacak.

Taşeronlar için tüm aşamaları geçtikten sonra sürekli olarak işçi kadrosuna geçeceklerini istihdam suresi hiçbir şekilde yaşlılık, emeklilik ve malullük ayları gibi kazanma tarihini geçemeyecek. Sürekli işçi statüsüne geçirilenlerden şartları taşımadığı tespit edilenler herhangi bir tazminat ödenmeksizin işlerine son verilecek.

Editör: TE Bilisim