Türkiye geneli istihdam etmekte olan 720 bin civarı taşeron işçi uzun süredir kendilerini devlet güvencesi altına almak için çaba sarf etmeye devam ederken bu konu hakkında hükümette çalışmalarını sürdürmektedir. Buna göre özellikle son birkaç haftadır taşerona kadro hakkında hükümet cephesinde önemli görüşmeler yapılmaya devam ediliyor.

Bilindiği üzere en son geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına taşeron yasasının bir haftaya kadar Türkiye Büyük Millet Meclisine getirileceğini söylemişti. Bugün ise Başbakan Binali Yıldırım taşerona kadro hakkında çok önemli bir duyuru yaparak taşeron yasasının 12 maddeden oluşacağını söyledi. Peki 12 madde detayları nelerdir, bu maddelerde nelere değinilecek.

12 MADDE DETAYLAR NELERDİR?

Başbakan Binali Yıldırım taşeron yasasının 12 maddeden oluşacağını ifade etti. Peki bu maddelerin detayları nedir? Şu anda resmi olarak maddelerin detayları hakkında bir bilgi yok ancak taşerona devlet güvencesinden yararlanacaklar, yürürlüğe girecek tarih, kamu kurumları ve işçileri ilgilendiren detaylar, sözleşmeler hakkında bilgi, kamuya gelecek ise yeni statü hakkında duyurular vb. gibi konularda detayların içerilmesi beklenmektedir.

Başbakan Binali Yıldırım taşeron yasasında 12 madde hakkında net bilgiler vermemiş olup konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının açıklama yapacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ayrıca bir duyuru yapabileceğini ifade etti. Duyuru geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

Taşerona Süresiz Kadro Geliyor Haberini Buradan Görebilirsiniz

Editör: TE Bilisim