Yıllardır süren taşeron mağdurluğunun sonuna gelineceği ve sene sonunda çıkarılacak yasa ile kadrolu eleman olacağı Başbakan tarafından söylenmişti. Yılın sonuna gelinirken gözler hükümetin çıkaracağı taşeron yasasına çevrildi.

Posta Gazetesinin bugün yaptığı haberinde taşeron yasasının ayrıntılarına değinildi. Üç ana başlık altında anlatılan taşeron yasası ayrıntıları şöyle:

En önemli detay olan sözleşme süresini 3 yıl olarak duyuran Posta Gazetesi, yeni gelecek yasa tasarısı ile birlikte sözleşmelerin beklenenin aksine 1 yıl olarak değil, 3 yıllık olarak imzalanması bekleniyor. 3 yılın sonunda işçinin performansına göre sözleşme uzatılabilecek. Performansı iyi olmayan ve güvenlik konusunda geçerli not alamayan işçilerin ise sözleşmesi uzatılmayacak. İşçiler hali hazırda çalıştıkları şirketlere sözleşme başvurusu yapabilecek. Eğer çalıştığı şirketten başka bir şirkete geçiş yapmak isteyen işçi olur ise, kadroya göre sınav ile geçiş yapabilecek. Bu tasarıdan yararlanabilmek için 65 yaşın altında olma zorunluluğu var.

TAŞERON İŞÇİ YERİNE KAMU ÇALIŞANI

Meclise sunulacak yeni yasa ile birlikte taşeron işçile memur haklarına sahip olabilecek. İstediği memur sendikasına üye olabilecek olan taşeron işçiler artık " kamu çalışanı " olacak. Böylelikle taşeron işçiler kıdem tazminatı ve emekli olma hayali için önünde ki engeller kalkmış olacak.

Kamu çalışanı olacak taşeron işçiler arasında ki maaş farkı da kaldırılacak. Böylelikle aynı şirkette aynı işi yapan taşeron işçileri arasında ki maaş farkı ortadan kalkacak ve aynı işi yapan herkes aynı maaşı alacak.

TAŞERON İÇİN:

Taşeron haberini sürekli olarak takip etmek için bize katılabilirsiniz. 350 binlik Sosyal ağımızı beğenerek Taşeron hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Ayrıca Mobil uygulamalarımızda yayımdadır. Mobil uygulamalarımızı telefonunuza indirerek Taşeron Son Dakika haberlerini cebinize bildirim olarak alabilirsiniz.

350 Bin Adayın bulunduğu Sosyal Ağımız için Buraya Tıklayınız.

İnstagram Hesabımız için Buraya Tıklayınız.

İOS uygulamamız için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamız için Buraya Tıklayınız.

KİLİT TARİH 31 Aralık 2017

Meclise sunulacak tasarının yasalaşması durumunda, işe başlanacağı tarih 31 Aralık 2017 olarak belirlenmesi bekleniyor. Küçük bir ihtimal olarak da 1 Kasım 2015 kulislerde söylenti olarak dolaşsa da büyük ihtimal yasanın geçerli olacağı tarih yılın son gününden itibaren sayılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim