Ülkemizin dört bir yanında farklı kurumlarda istihdam etmekte olan taşeron işçilere hükümetten müjdeli haber geldi ve taşeron işçilerine kadro verileceği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan açıklamalarda ilk olarak 450 bin civarı taşeron işçinin kadroya geçeceği belirtiliyordu ancak daha sonradan bu rakam artırıldı.

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yeni yapılan açıklama ile kamuya bir milyon 20 bin işçinin geçirileceği belirtilmişti. Peki kapsam dışı kurum var mı? Kapsam dışı personellere kadro verilecek mi? Hangi kurumların kapsam dışı kaldığını belirtiyoruz.

KAPSAM DIŞI KADROLAR NELERDİR?

Taşerona kadro düzenlemesine ilişkin yayımlanan ilk taslaklarda KİT çalışanları, çok sayıda kurum, araç kiralama, malzemeli yemek hazırlama, araç ve yakıt taşeron şirketine ait çöp toplama işleri, memur ve işçi servisleri ile diğer personel taşıma işleri, Araç kiralama, Bakım onarım hizmetleri, tıbbı hizmetler gibi kurumlarda istihdam eden personellerin kapsam dışında kaldığı belirtilmişti. Yine kamu kurumlarında ihaleler ile çalışan belediye temizlik görevlileri, yemek hizmetleri sunan personellerin de kapsam dışı kalabileceği tahmin edilmekteydi.

TÜM TAŞERONLAR KADRO İSTİYOR!

İşin Olsa ekibimize gelen istek haberlerin yoğunluğu giderek artıyor ve bizde adaylarımız için bu özel içeriği ürettik. Buna göre ilk yayımlana taşeron tasaklarında yukarıda verilen işçiler kapsam dışında kalıyordu. Ancak yeni yapılan açıklama ile bir milyon 20 bin işçiye kadronun verileceği açıklanmıştı. Yani konu hakkında nasıl bir düzenleme yapılacak, kapsam dışına kadro verilecek mi bilinmiyor ancak tüm taşeron işçiler kamuya geçirilecekleri müjdesini almayı bekliyor.

Editör: TE Bilisim