Ülkemizin farklı bölgelerinde çalışmakta olan yüz binlerce taşeron işçi için önemli bir dönem başlıyor. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde yapılan çalışmalar sonunda sonuç verdi ve taşeron işçilere kadro günü geldi çattı.

Yüz binlerce taşeron işçi 11 Ocak 2018 tarihine kadar taşeron başvurularını gerçekleştirmektedir. Bu başvuruların sonrasında işçiler için incelemeler yapılacak ve sınavlar yapılacak. Peki taşeron sınavı nedir, taşeron sınavı nasıl yapılacak, taşeron sınavından kaç puan alınması gerekiyor?

TAŞERON SINAVI DETAYLARI

1-) Taşeron Sınavı Ne Zaman?

Taşeron işçiler kadro alabilmek için 3 Mart - 22 Mart 2018 tarihlerinde taşeron sınavına girecektir.

2-) Taşeron Sınavından Kaç Puan Alınması Gerekiyor?

Taşeron işçiler kamuya geçebilmek için sınavdan en az 50 ve üzerinde puan alması gerekmektedir. 50'den aşağı puan alan adaylar kamuya geçemeyecek.

3-) Sınav Kaç Puan Üzerinden Değerlendirilecek?

Taşeron işçilerin kamuya geçebilmek için en az 50 ve üzeri puan alması gerekiyor. Peki sınav kaç puan üzerinden değerlendirilecek? Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecektir.

4-) Sınav Zor mu Olacak? Kolay mı Olacak?

Taşeron sınavı hakkında yapılan açıklamalara bakıldığında sınavın eleyici usullü olmadığı sadece işçilere kendi meslekleri hakkında kolay soruların sorulacağı belirtiliyor. Yani sınav için açılan özel kurslara katılmak ya da kitaplar satın almaya gerek yok.

TAŞERONA KADRO TARİH TARİH TÜM SÜREÇ BURADA

Editör: TE Bilisim