Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu taşeron işçilerin kadroya geçişleri için yapılan çalışmaların neticelendiğini ve başarılı şekilde tamamlandığını duyurmuştu. Ancak işçiler bu durumun pekte başarılı olmadığını söylemekteler. Çünkü 4 Aralık 2017 – 2 Nisan 2018 tarihleri arasında taşeron işçi kapsamında iş başlangıcı yapanlar mağdur oldu.

4 Aralıktan sonra kurumlara taşeron tarafından alımların durdurulmadığı ve yapılan düzenlemede 2 Nisan tarihine kadar kadro hakkı elde edilemediği için işten çıkarılmalar yaşandı.

Kadro düzenlemesinde 4 Aralıkta çalışan ve kadroya dahil edilmeye hak sahibi olan ancak 4 Aralıktan sonra kendi rızası işe işten ayrılıp özel sektör gibi farklı işlere yönelen işçilerin yerine işe alınan kişiler de bulunuyor. Bu işçilerde 4 Aralıktan sonra işe girdikleri için kadro talebinde bulunuyorlar.

Yani gün farkı ile kadro sorunu yaşayan ve işinden olan işçilerin Çalışma Bakanı Julide Sarıeroğlu’ndan talepleri bu mağduriyetin giderilmesi yönündedir.

Yeni çıkarılacak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bu düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin giderilebileceği de gelen talepler arasındadır.

Editör: TE Bilisim