Taşeron işçilerin kadro başvuruları 2 ocak 2018 tarihinde başlamıştı. 11 Ocak 2018 tarihi itibari ile başvurular tamamlandı. Başvuru istidam edilecek kurumalara yapıldı. Kurumlar tarafından oluşturulan tespit komisyonu incelemesi adayların 696 sayılı KHK ve çalışma ve Sosyal Politikalar bakanlığının açıkladığı genelgeler hükmünde daimi kadroya geçiş için hak sahiplerini tespit etti. Başvuru sahiplerinden belirtilen şartları taşımayanlar için kurumlar tarafından liste halinde ilan edildi. Adaylardan red edilenler için ilana itiraz süresi kurumlara alınmaya başlandı.

SONUÇ İLANI SÜRESİ TAMAMLANDI !

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının daha önce düzenlediği takvime göre başvuruların değerlendirilerek adaylara duyurulması için 20 Şubat tarihi son gün fakat bu süre tavsiye edilen bir süre olduğu için tespit komisyonlarından derlendirmeyi tamamlayamayan kurumlar sonuç açıklamaya devam edebilecek. Takvime göre 21 Şubat ile 23 Şubat tarihleri arasında kurumlara itiraz edilebilecek. Yapılan itirazların değerlendirilmesi ve kesin listelerin açıklanması için ise;

KESİN LİSTELER NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Taşeron kadro başvurularında geçici listelerin açıklanmasının ardından itirazları değerlendiren kurumlar kesin listeleri açıklamaya başlayacak kesin listeler 24 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında açıklanacak. Kesin listede yer alan adaylar sınava girmeye hak kazanacak. Kurumlar sınavları ne zaman gerçekleştirecek?

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN?

Kadro sınav konuları adayların yapmış oldukları işler ile ilgili olacak Adaylar yapılan sınavdan 100 puan üzerinden en a 50 almış olmaları ile kazanmış olacaklar. Sınavla sadece yazılı olabileceği gibi, sözlü, uygulamalı, yazılı - sözlü, yazılı-uygulamalı şeklinde kurumların belirleyeceği şekilde yapılabilecek. Sınav kuruluna itirazlar 23 Mart ile 26 Mart tarihleri arasında alınacak. Kesin listelerin açıklanması ise 31 Mart tarihine kadar tamamlanmış olacak. İşin olsa ekibi olarak kesin listeleri açıklayan kurumları ziyaretçilerimize paylaşmaya devam edeceğiz. 

Editör: TE Bilisim