Geçtiğimiz günlerde kamu kurumunda çalışan işçilerin kadroya geçirilmesi haberinin müjdesini işinolsa.com ekibi olarak vermiştik. Bu gün de kamuda çalışan taşeron işçilerin ikramiye heyecanını siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz. Taşeron işçilere verilecek olan ikramiye tutarı 2 bin 400 tl ile 3 bin tl arasında olacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışan işçiler böylece büyük bir kazanım elde ettiler. Bu kazanımların yanı sıra taşeron işçilere banka promosyonu yoluda açılırken devlet kadrosuna geçiş sağlayanlara ise ikramiye görünmüş oldu. Üstelik belediyeler dahil tümünün maaşına Temmuz ayında %4 zam geliyor.

450 BİN İŞÇİYE İKRAMİYE VERİLECEK !

Posta gazetesinin yapmış olduğu habere göre kadroya geçen yaklaşık 450 bin işçiye 1 milyar liradan fazla ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye tutarları ise değişken. Yani her işçiye aynı miktarda ödeme yapılmayacak. 

Kadroya geçen asgari ücretli bir işçi ortalama 2 bin 400 TL ikramiye alacak. 2 bin tl ve üzeri maaşı olan çalışanlar ise ortalama 3 bin tl civarında ikramiye ödemesi alacaklar.
İkramiye ödemesi için adeta gün sayan çalışanlara ödemenin kamu işçileri gibi 2 taksit şeklinde ödenmesi beklenmekte.

Hem belediyede çalışan hemde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan işçilere Temmuz ayında Toplu Sözleşme kapsamında %4 zam da yapılacağı bu konudaki gelişmeler arasında yer alıyor.
Ayrıca taşeron çalışanlara dini bayramların öncesinde 75 TL bayram harçlığı verilecek ve resmi tatil, ulusal bayramlar gibi genel tatillerde çalışan işçilere de çalıştıkları her 1 gün için 3 yevmiye ödenecek.